FRÅGOR OCH SVAR

Bild från Rockefeller Center


Hej! Jag ska också hälsa på min framtida värdfamilj snart. Hade du med dig presenter till barnen? Kram Anna

Men gud vad kul! Hoppas det går bra! Jag åkte och hälsade på min värdfamilj när jag var i New York 6 veckor innan jag flyttade hit. Då hade jag inte med mig något men nu när jag kom tillbaka hade jag spel och godis till de äldre killarna, ett nalle till minstingen som direkt fick namnet kissekatten och en ljuslykta från Orrefors till värdföräldrarna :) Kram!


Gjorde du videon i din ansökan?

Haha, ne. Vet att man borde och att det är toppen för värdfamiljerna så jag röstar verkligen för att man ska ta sig i kragen och göra en! 


Hej! Jag är nyfiken på det här med au-pair osv, skulle inte du kunna beskriva tillvägagångssättet, hur, var och vad som gäller osv :))

Googla, googla och googla! Det finns så himla många toppenbra väluppdaterade au pair bloggar, ett tips är http://dearamerica.blogg.se. Gå in på culturalcare.se och läs, de beskriver tillvägagångssättet och har svar på alla möjliga frågor. Ring och prata med dem och boka in dig på ett introduktionsmöte, allt är gratis och ger en superbra bild av vad hela den här karusellen handlar om!

Kortfattat: Du skriver en profil online om vem du är, gör lite intervjuer här och där (gjorde min sista intervju på engelska samtidigt som jag sprang runt på Arlanda. När jag skulle scanna handbagaget fick jag lägga ner mobilen i sista sekund utan att bryta samtalet och fortsatte prata när den kom ut på andra sidan igen hahaha, snacka om sista minuten stress). Du blir sedan bli matchad med familjer runt om i USA, de hör av sig på något vis och sen får ni bestämma om ni vill gå vidare. Man får en match åt gången, för mig gick allt fortare än vad jag någonsin hade kunnat tro men är lyckligare än någonsin över att jag hamnade just här i New Canaan hos världens goaste familj. 


Hej Frida :) jag skulle vilja veta lite om din au pair tid i somras :) Hur kom du i kontakt med familjen du bodde hos/ jobbade åt? :) samt vad fick du göra? Fick du skjutsa barnen till olika ställen & laga mat åt dom & liknande? :) fick du bo & äta gratis hos familjen? :) vart ifrån fick du pengar till nöjen osv? :) kramkram

Hejsan! Familjen jag var hos i somras var vänner till min familj hemma i Sverige. De visste att jag ville åka som au pair och frågade om jag ville ’testa’ över sommaren liksom :) Sån himla chans! Jag hämtade världens urgulligaste tvillingar från deras camp (typ dagkollo?) på eftermiddagen och sedan hittade vi på något kul, åt middag och sedan efter sju kunde jag hitta på vad som helst igen. Bodde och åt där precis som hemma haha, och nja jag fixade middag en gång i veckan. Kram!


Kan du inte berätta hur allt gick till när du åkte till USA i somras? Åkte du via en organisation eller hur hittade du på familjen? Hur var dom? Hade du velat stanna längre hos dom, isåfall varför gjorde du det inte? Hur gick allt till med Malin? 3 månader känns som en bra start, är riktigt sugen på att göra detsamma därför jag frågar så mycket :-) grym blogg!

De första frågorna - kika på svaret ovan! Jag älskar dem verkligen, helt underbar familj på alla sätt och vis. Ska hälsa på dem så fort jag har en dag inne i NYC. De behövde ingen au pair, men är så himla glad över att jag fick vara hos dem ute i Hamptons över sommaren, det var verkligen den bästa sommaren i mitt liv. Sen till grädden på moset, slängde iväg ett sms till Malle och frågade om hon ville komma ner och några dagar senare satt hon på planet hahaha.

Om du har funderingar på att åka som au pair är allt jag har att säga: GÖR DET.


Vad fick dig att vilja bli au pair? Hur var/är din engelska?

Jag älskar barn. Älskar, älskar, älskar barn. Sedan älskar jag att resa, utmana mig själv, testa nya saker, jag tok-gillar USA, träffa nya människor och ja, att vara au pair innefattar så himla mycket. Kort och gott är det skitkul haha.

Min engelska är ett work in progress så att säga haha. MEN, det är galet hur mycket bättre den har blivit under sommaren, förstår precis allt jag hör och läser men ibland kan det staka sig när jag ska snacka vilket hänger hand i hand med att jag inte vill säga fel hehe. Dock är det inget problem och har vänner som inte kan ett ord på svenska så helt kass är jag väl inte. 


Vad tycker du om hamptons? Ska till new york snart och hört att man kan åka dit med någon buss skulle du rekommendera det? :) kram!

Haha det är svårt att inte älska den där snutten i slutet på Long Island. Världens vackraste ställe helt utan att överdriva. Allt är bara perfekt. Om du ska till New York under Maj - September tycker jag definitivt att ni ska åka till East Hampton. Man hoppar på Hampton Jitney (en buss), tar typ 2 timmar och kostar 30 dollar tur och retur. Kika deras hemsida för att enkelt köpa biljetter annars finns det busstopp längs East Side (fråga vilken kotte som helst om vart) och betala på bussen.


Undrar över matchningsprosessen för är så orolig att man inte klickar med varandra, kan du skriva mer om det? Hur var det för dig liksom? Vet du om det är någon skillnad organisationer emellan? Skulle du rekommendera folk att åka? Var det svårt att hitta folk att hänga med liksom? Jättebra blogg det är så kul att följa dig!

När det kommer till matchningsprocessen, lita på magkänslan. Jag pratade i skype med några innan familjen jag bor hos nu, och allt var väl bra och så men magen sa nej. När jag pratade med den här familjen sa det liksom bara klick haha! Annars går man bara vidare i processen tills man hittar rätt. Jag har inte sådan stor koll på andra organisationer men Cultural Care är toppen. Att hitta vänner som au pair har visat vara sig det enklaste i världen hahaha, så fort man är au pair byter man typ nummer automatiskt och möts upp för fika eller shopping. Alla är ju i samma sits men jag tycker det är superkul :) Tusen tack vad glad jag blir!!


Vill också åka som au pair! Var det inte läskigt att åka själv? Hur kunde Malin också åka dit? Är så avundsjuk!

GÖR DET!!!!! Nja läskigt skulle jag inte säga att jag tycker, bara väldigt kul! Malin köpte en flygbiljett och åkte ner haha. Som sagt var vi inte au pairer under sommaren, jag jobbar dock som au pair just nu!


Vilken organisation åker du med? Kan du berätta mer om matchningsprocessen?

Cultural Care som jag varmt och helhjärtat rekommenderar! Man gör klart sin ansökan, väntar på att få matchningar med familjer, mailar hit och dit, skypar och/eller pratar i telefon för att lära känna varandra. För vissa tar processen ett halvår och för andra tar den en vecka. Några klickar direkt med första matchen och någon klickar med femte. Allt står förklarat på CC’s hemsida :)


Om jag inte förstått det fel var du i New York under fashion week? Hur var det?

Haha alltså jag märkte knappt av det förutom att man såg på Instagram att man kilade runt på samma gator som David Beckham och gänget men som sagt full rulle inne i NYC även om det är Fashion week eller inte. Sedan var jag sjuk under de första dagarna så gick knappt utanför lägenheten. 


Ber om ursäkt över att bloggen stått ouppdaterad så länge! Puss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0