AUU PAAAIR

Hej! jag går nu i 2an och vet redan vad jag vill göra när jag tagit studenten, jag vill vara au pair. 
Kan inte du berätta lite om hur du gick till väga när du sökte? Behöver man vara bra på engelska? får man lön? osv
 

Tjingeling
 
KUL! 
 
1. Gå in på culturalcare.se, sts.se eller aupairinamerica.com och läs, läs och läs lite mer. Rekomenderar helhjärtat Cultural Care. Du lär även ha minst 200 timmars erfarenhet av barnpassning.
 
2. Om du väljer Cultural Care som din agentur (du lär ha en agentur), boka in dig på ett inforamtionsmöte (som oftast hålls i Stockholm) och där kommer de hålla ett föredrag om hur allt går till. Du får sedan göra en intervju, där du svarar på frågor som vad du skulle göra med barnen om det är en snowday etc, även lite personliga frågor om dig själv. Hälften är på engelska. 
 
3. Blir du godkänd kan du börja med en online profil där du beskriver vem du är och blabla. Detta tar väldigt lång tid. När du är klar börjar du matchas med familjer, en familj åt gången. Du kommer kunna läsa deras profil, se bilder osv, sedan hör de antaligen av sig via mail och sedan skypar ni. Jag bor just nu hos den fjärde eller femte familjen jag matchade med. Jag skypade med två av de övriga familjerna men de resterande var inte alls av intresse så då tackade jag nej direkt. Fokusera inte på läget, alla kan inte hamna i San Fran. Connecticut är dock heeeelt perfekt och det finns au pairer ÖVERALLT.
 
4. Sen spikar ni att du ska komma till dem, och du sätter dig på ett plan till USA och spenderar de första dagarna på training school på long island där du får sova i de hemskaste sängarna du någonsin har kunnat föreställa dig, äta lågfabrikatsmat men också lära dig om vad som väntar härnäst. Du kommer få massa bra tips om iprincip allt. GLÖM INTE SLIPPERS TILL DUCHEN FÖR FY FAN VILKA ÄCKLIGA DUSCHAR. mvh gråter av bara tanken.
 
Det är här någonstans du måste vässa dina skills på att vara översocial. Vilket jag inte är. Alls. Jag är så in i helvetes jävla kass på att höra av mig men flyttar du till ett annat land på egen hand gäller det att du tar kontakt med så många som det bara går och mitt främsta tips är att göra det från dag 1. Ta en kaffe med varenda au pair i området etc, prata med folk innan avresa och så vidare. Har du någon timme ledig under dagen - ut och träffa någon vän. Att få vänner som au pair är dock busenkelt.
 
5. Du får ett schema med timmar som kan sträcka sig upp till 45 timmar per vecka. Du har rätt till en och en halv ledig dag i sträck i veckan, i mitt fall halva lördagen och hela söndagen. Ofta är du ledig under tiden barnen är i skolan. Du får 200 dollar i veckan, dvs ca 1600 kronor. Dessa pengar är enbart fickpengar. 
 
Är du svensk är verkligen engelskan det sista du behöver oroa dig över. Vi från sverige är bättre än vad vi tror då vi vuxit upp med att ha språket runt i kring oss hela tiden. Man kommer iallafall in i det väldigt snabbt.
 
HAR NI NÅGRA SOM HELST FRÅGOR KAN NI MAILA MIG PÅ FRIDAGULLARBERGS@LIVE.SE
 
Svarar jättegärna på precis allt :-) puss och kram skumbanan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jättekul inlägg! Men vet du om det går till precis såhär (att man måste ha 200 h erfarenhet av barnpassning, training school osv) även om man inte väljer Cultural Care? Kram på dig!! :)

Svar: Jag tror de flesta kräver 200 timmar om inte mer, och är nästan helt säker på att de flesta program har någon form av introduktionsdagar :) kika in på deras hemsidor, har hört mycket bra om au Pair in america! Stor kram och lycka till!! :)
Frida Gullarbergs

2015-02-12 @ 21:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0